Temperamenttiäly parantaa yhteistyötä ja tehokkuutta työpaikoilla

”Hänellä sitä temperamenttia riittää”, todetaan usein. Silloin temperamenttiseksi mielletään vain sellainen käytös, jossa henkilö reagoi nopeasti ja selvästi havaittavalla tavalla eteen tuleviin tilanteisiin. Helposti unohtuu, että yhtä lailla temperamentikasta on myös rauhallinen ja vetäytyvä käytös. Temperamenttiäly on sen ymmärtämistä, että jokaisella on temperamentti ja ne ovat hyvin erilaisia.

Voimakkaalla temperamentilla tarkoitetaan yleensä ulospäinsuuntautunutta tyyppiä, jonka äänekäs puhe ja heiluvat kädet kertovat aktiivisuudesta. Kuitenkin myös hänen hiljaisempi ja rauhallisempi, enemmän sisäänpäin kääntynyt ystävänsä on temperamentikas, mutta hyvin eri tavalla. Me olemme kukin yksilöitä ja jokaisella on temperamentti, halusimme tai emme. Muistatko vielä takavuosien tennistähtien ruotsalaisen, tyypiltään jäänsinisen, kylmänrauhallisen Björn Borgin ja amerikkalaisen, tyypiltään tulipunaisen, kiukuttelevan John McEnroen kohtaamiset? Heillä molemmilla oli pelatessaan voimakas temperamentti, joskin hyvin erilainen.

Temperamentti paljastaa ihmisen toimintatyylin ja on suurelta osin viestintää. Työpaikoilla temperamenttiäly kohentaa työhyvinvointia ja tuo tehokkuutta, sillä ymmärrämme toisiamme paremmin. Miksi toiset ovat erittäin sosiaalisia ja pitävät ryhmätöistä, kun taas toiset taas ovat hiljaisia puurtajia (ja pitävät siitä)? Temperamentti ei ole tekosyy huonolle käyttäytymiselle ja esim. sille, ettei työkavereita tervehditä aamuisin. Ihminen hallitsee temperamenttiaan eikä päinvastoin.

Eräässä valmennuksessani huomattiin, että rauhallinen, asiakeskeinen introvertti istui kahden erittäin sosiaalisen ja puheliaan henkilön välissä. Hän oli ikään kuin kahden tulen välissä ja hänen kaipaamansa keskittymisrauha oli vähissä. Istumajärjestystä muutettiin siten, että rauhallisempaa tilaa kaipaava siirtyi sivummalle istumaan, jolloin hänen työviihtyvyytensä koheni. Kahden puheliaan välille lisättiin väliseinää, jolloin hekin saattoivat keskittyä työhönsä paremmin. Nyt kun ei enää nähnyt työkaveria pelkällä pään kääntämisellä ja sytyttänyt puhetulvaa. Kaikki olivat tyytyväisempiä ja työn tulokset kohenivat.

Esimiehen pitää olla temperamenttiälykäs. Hänen pitää ymmärtää ensin oma toimintatyylinsä ja sen jälkeen toisten. Hänen on ymmärrettävä tiimiläisten erilaiset tavat ilmaista itseään sekä se, kuinka he reagoivat uusiin tilanteisiin.

Viestintä on esimiestyön vaikeimpia asioita. Sisällöltään samanlaisen viestin voi kertoa muille monella eri tavalla. Ihmisen temperamentti määrittelee, kuinka hän esimies kertoo esimerkiksi ikävät asiat. Yksi täräyttää huonot uutiset voimakkaasti, toinen pehmentää ja saattaa jopa piilotella niitä iloisuuden alle, kolmas välttää niiden kertomista viimeiseen saakka ja neljäs ilmoittaa kylmästi pelkät faktat. Viestin vaikuttavuudessa on suuri ero etenkin, kun vastaanottajissakin on temperamenttieronsa.

Myyjän pitää tunnistaa oma temperamenttinsa ja olla hajulla myös asiakkaiden tyypeistä. Menimme Minna Oulasmaan kanssa tapaamaan Otavan edustajia ja esittelemään kirjaideaamme helmikuussa 2019. Arvioin käytävällä vastaan tulevien otavalaisten olevan melko rauhallista sakkia, joten sanoin itselleni: ”Nyt et Mika ylimyy!”

Keskustelu sujui rauhallisesti, mielestäni jopa liian verkkaisesti. Istuin kirjaimellisesti käsieni päällä, jotta en olisi viuhtonut ja säikyttänyt liialla innokkuudellani ideamme ostajia. Minnan mielestä kyseessä oli normaali introverttien keskustelu. Hän oli huomannut tuskastumiseni ja hymyili itsekseen keskustelun aikana.

Hyvin kävi, saimme kustannussopimuksen. Kirjamme ”Tunnista tyyppisi – löydä itsesi ja muiden parhaat puolet” julkaistiin vuoden 2019 lopussa. Temperamenttiälystä oli taas ollut hyötyä.


 

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s