Mikan Videokoulu

Osa 1: Miksi kuvata videoita?

Video ei ole itsetarkoitus. Parhaimmillaan se toimii erinomaisesti, heikoimmillaan tuhoaa hyvän tarkoituksen.

Videokuvaus arkipäiväistyy ja se kuuluu kansalaistaitoihin. Esimerkiksi työnhaussa tai opiskelussa käytetään videoita jatkuvasti. Enää ei riitä, että on kuvattu jotakin. Laadun pitää olla riittävän hyvää. Onneksi perusasioilla pärjää.

Osa 2: Videon suunnittelu.

Kuten kaikki esiintyminen, videokuvaus ja kameran edessä oleminen kannattaa suunnitella: Miksi? Kenelle? Miten? Missä kuvataan? Miksi auto ei ole hyvä kuvauspaikka?

Osa 3: Pelit ja vehkeet

Millaiset välineet tarvitaan, jotta voi kuvata hyvän videon. Milloin tarvitaan ammattilaista ja milloin pärjää perusvälineillä? Voiko kännykkäkameralla onnistua? Tarvitaanko mikrofonia?

Osa 4: Miten kameran edessä ollaan?

Katsotaanko kameraan vai viileästi kameran ohi? Mitä kehonkieli kertoo? Istuako vai seisoa? Mitä jos kutsu käy televisioon?

Osa 5: Kuvausvinkit

Kävin Madeiralla Funchalissa kuvaamassa vinkkejä. Katso tästä, miksi kannattaa kuvata vaakaan? Mikä on jalkazoomi? Mikä on sopiva kuvasuhde? Mitä on ruiskumaalaus? Kuinka kuvaat itseäsi läppärillä?

Osa 6: Editointi

Näytän tällä videolla kädestä pitäen kännykällä kuvatun videon editointia Pinnacle Studio-ohjelmalla. Sopii myös muiden ohjelmistojen opasteeksi. Ota perusasiat haltuun! Parhaan tuloksen saat, jos sulla on kaksi konetta käytössä. Toisella teet ja toisesta lunttaat.

Osa 7: Loppukannustus

Kokeile ja treenaa. Opi virheistäsi ja ennen kaikkea muiden virheistä. Oppimiskäyrä on tosi jyrkkä. Hyvä siitä tulee!

 

3 vastausta artikkeliin “Mikan Videokoulu

  1. Hyviä perustason vinkkejä, kiitos! Mikrofoniin panostaisin vielä vähän enemmän ja jos kamerasi olisi ylempänä niin ei täällä katsomossa tuntuisi siltä kun olisit joku kuningas jota polvillaan täälä rukoillaan 😀

    Tykkää

    1. Kiitti! Voi olla, että investoin seuraavan tason mikrofoniin. Nyt vielä haluan käyttää halvempia laitteita. Tarkoituksena on kertoa, että melko pienillä investoinneilla pystyy tekemään siedettävää jälkeä. Ammattilaisvermeet ovat erikseen ja niin pitääkin olla.

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s